dimarts, 14 de juny del 2011

COMUNICAT DE LA PLATAFORMA XÀTIVA CONTRA LA CRISI I LES RETALLADES

Arran d’alguns comentaris i opinions al voltant de la concentració convocada per aquesta Plataforma el passat dissabte 11 de juny a les portes de l’Ajuntament, la Plataforma volem fer publiques les següents consideracions:

- En primer lloc, la Plataforma Xàtiva contra la crisi i les retallades NO està vinculada a cap partit polític, per tant no som la base social ni del PSOE , ni del BLOC ni d’EU, ni ho preteníem ser el passat dissabte 11 davant l’Ajuntament. Som veïnes a les quals ens uneix la indignació per la situació política, social i cultural que viu la nostra ciutat.

- La concentració del dissabte fou i va transcórrer de manera pacífica. No podem tolerar que se’ns titlle d’antidemocràtics, ni de violents per cridar a les portes de l’Ajuntament. Més encara després d’haver vist amb els nostres propis ulls, com a la gent se li demanava la invitació, i militants del PP, després que els agents de la Policia Local els digueren que no podien entrar, trucaren per telèfon i entraren per la porta de l’antiga seu de la policia local. Antidemocràtic és no acceptar les critiques vessades per la ciutadania.

- No hi va haver cap incident remarcable. I d’això en poden donar fe els agents de la Policia Local, que no varen haver d’intervindre. Els enfrontaments els protagonitzaren el sr. Parra a la seua entrada al consistori encarant-se amb un jove i dient-li “anem tu i jo soles a allà darrere”, tot això sent testimonis diversos agents de la policia local; i el sr. Vidal, encarant-se també a alguns joves quan va eixir del plenari.

- Tot aquest rebombori s’ha orquestrat per evitar parlar de la situació poc democràtica produïda aquest cap de setmana a alguns indrets del País Valencià, on alguns alcaldes (com el senyor Rus) s'inventaren la formula de les invitacions per tal d'acallar les,cada vegada més, veu crítiques amb la seua gestió. Un gest molt democràtic. I no val l’excusa de la capacitat de la sala, que aquest és el primer plenari de constitució de l’Ajuntament de Xàtiva per al qual les assistents necessitaven invitació i que ha tingut un fort desplegament policial a les portes. Serà que les critiques no agraden. 

- Referent a les consignes que es varen cridar, les més repetides foren: “Si el poble desperta s’acaba la festa” “el poble també vol la seua invitació” “molta corbata i molt poca vergonya” “Li diuen democràcia i no ho és” “aquesta és la seua democràcia”. I si a algú li molesta que es cride “no hi ha pa per a tant de xoriço”, per alguna cosa serà. Que com diu la llegenda popular “les veritats ofenen”.

- Respecte de la mostra de plafons reivindicatius a dintre del plenari, i arran dels quals diverses veïnes hagueren d’abandonar el saló de plenaris, no sense endur-se alguns cops per la multitud de simpatitzants i militants del PP que hi havia dintre, no podem tolerar que això és considere falta de respecte ni d’educació, ni molt menys que amb això s’interrompera el plenari. Els cartells es mostraren en absolut silenci per part de les persones que els duien. Durant tota la sessió hi varen haver aplaudiments i altres gestos per part del públic, tant quan intervenia el sr. Alcalde com quan ho feien els portaveus dels partits de l’oposició, i això no motivà cap desallotjament del plenari.

- No acceptem que en democràcia la participació de la ciutadania siga únicament votar cada quatre anys. Democràcia significa el govern del poble, i per tant, sense participació no hi ha democràcia. Exigim el nostre dret a participar; a protestar per decisions que considerem contràries a l'interès general; a plantejar alternatives; a que se’ns escolte.

- Finalment, no acceptem cap lliçó de democràcia dels qui entenen la democràcia com un partit de futbol: qui guanya se’n duu la copa i la resta a provar sort a les següents eleccions. El PP entén les eleccions municipal i totes les altres, com si es tractara d’una concessió d’una autopista: el dret a treure’n profit del patrimoni i dels recursos públics. No senyors, l’Alcalde i els regidors ho han de ser per a tots, els qui el voten i els qui no. Quan s’exerceix el govern municipal de forma excloent passa el que passa: que la gent es revolta.

Per tot això, la Plataforma Xàtiva contra la crisi i les retallades continuarem protestant, plantejant alternatives i exigint participació ciutadana, siga qui siga qui mane a l’Ajuntament.

Xàtiva, 14 de juny de 2011

1 comentari:

  1. molt ben dit!
    ja tocava ke s'aclariren les coses. estava farta de ke la gent inventara!

    ResponElimina